Blog

HomereceptenZa’atar marinade
2016-02-21_56ca3ae2c45bb_untitled-368.jpg

Za’atar marinade

Deze heerlijke Midden-Oosterse marinade met za’atar, maille mosterd, knoflook,lemon pepper en olijfolie is een heerlijke smaakmaker van een lekker stuk vlees naar keuze. Of dat nou kip, varkensvlees, lamsvlees of rundvlees is. Deze heerlijke marinade smaakt er heerlijk bij. Zo maak je de za’atar marinade Voor 800 gram vlees heb je nodig: 2 fijngewreven teentjes knoflook (met de zijkant van een meslemmet en wat zout) 1 eetlepel za’atar 1 eetlepel maille mosterd met honing 1 theelepel lemon peper (Jonnie Boer) lekkere olijfolie zeezout uit de molen Je tovert de marinade voor elkaar door alle ingrediënten met een flinke scheut olijfolie te mengen. Marineer het vlees minstens 4 uurtjes afgedekt in de koelkast. Maar liefst een nachtje. Bak het vlees gaar (bijvoorbeeld in spiesjes) of braad een groot stuk in de oven. Ik combineerde de marinade met fricandeau , geroosterde groenten en appel. Watertandend lekker!