Blog

HomereceptenTRIO VAN MOSTERDSOEP
2016-02-25_56cf2acc0e7ee_gestuurdemaille.jpg

TRIO VAN MOSTERDSOEP

TRIO VAN MOSTERDSOEP voorgerecht/amuse voor 4 personen Verhit 40 gram roomboter en laat hierin 1 zeer fijn gesnipperd sjalotje gaar bakken zonder te laten kleuren. Roer er 30 gram bloem door en laat het mengsel 2 minuten zacht-pruttelend garen. Giet er 2 dl gevogeltefond, 3 dl slagroom em 3 dl volle melk bij en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken. Verdeel de soep over 3 kleine pannetjes. Roer door de eerste portie : ¾ eetlepel Maille Dijon Ancienne, 3 eetlepels bier, ½ theelepel blauw maanzaad en ½ theelepel gerookt zeezout (Verstegen). Roer oor de tweede portie : ½ eetlepel Maille L’Estragon en 1 el zeer fijngehakte dragonblaadjes. Pureer alles met een staafmixer zo glad mogelijk. Roer er dan nog 1 eetlepel kleine blokjes gare kipfilet (vleeswaar) door. Roer door de laatste portie : 2 eetlepels Mascarpone en 1 eetlepel Cointrea. Roer nogmaals 1 eetlepel Mascarpone en 1 eetlepel Cointreau door elkaar met een snufje zout en zet dit even apart. Houd alle soepjes warm en breng ze