Blog

HomereceptenPompoenburgers
2016-01-24_56a49394d613a_PompoenburgersReceptBefitandfashAnoukDonkers.jpg

Pompoenburgers

Wat heb je nodig? (voor 4 burgers) – 4 broodjes – 2 avocado’s – 2 tomaten – 4 handjes rucola – 1 pompoen – 274 gr kikkererwten – 2 uien – 2 teentjes knoflook – 1 tl mosterd – 1 tl balsamico azijn – 1 tl olijfolie (bij voorkeur: olijfolie met citroen) of kokosolie – snufje (gedroogde) oregano – snufje peper en zout Hoe maak je pompoenburgers? – Verwarm de oven voor op 215 graden en vet een met bakpapier beklede bakplaat in met olijfolie. – Snijd de pompoen in schijven en verwijder de pitten en draden. – Verwijder de schil van de pompoenschijven met behulp van een scherp mes en snijd in grove stukken. – Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de pompoen voor ca. 5 minuten. – Voeg water toe, breng aan de kook en laat voor ongeveer 10 minuten pruttelen. – Verhit vervolgens wat olijfolie in een koekenpan. – Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze voor maximaal 8 minuten. – Blus af met balsamico azijn, zet het vuur uit en laat afkoelen. – Ondertussen kun je het water afgieten en de pom