Blog

HomereceptenMeatloaf met sesam en Maille
2016-01-15_569898d344c58_image.jpeg

Meatloaf met sesam en Maille

Voor het gehakt – 1 kilo lamsgehakt (of half om half) – 1 ei – 2 eetlepels komijnpoeder – 1,5 eetlepel kaneel – 2 eetlepels paprikapoeder – 1,5 eetlepel Maille mosterd – 2 eetlepels ketjap – 2 eetlepels ketchup – potje met sesamzaadjes – zout en peper – olijfolie voor de bakvorm Frisse koriandersalsa – voor erbij – 1 bos koriander (70 gram) – 1 rode ui – 2 eetlepels witte wijnazijn – 1 eetlepel honing – 5 eetlepels olijfolie – zout en peper – Verwarm de oven voor op 180 graden – Meng het gehakt met alle kruiden en smaakmakers – Vet een cakeblik in met olijfolie en vul deze met het gehakt – Bestrooi de bovenkant royaal met sesamzaadjes – Zet het cakeblik in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar – Meng voor de salsa alle ingrediënten in de keukenmachine – Breng op smaak met zout en peper – Serveer bij het gehaktbrood