Blog

HomereceptenMaille breekbroodjes
2016-01-28_56a9e9ba219b2_image2.JPG

Maille breekbroodjes

Brooddeeg
– 300 ml lauwwarme melk
– 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
– 1 eetlepel suiker
– 3 eetlepels olijfolie
– 500 gram bloem
– flinke snuf zout

Vulling
– 200 gram boter, op kamertemperatuur
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– paar takjes verse tijm
– peper en zout
– eetlepel Maille mosterd
– courgette, in linten gesneden met de kaasschaaf
– 75 gram feta (ook met kaasschaaf vanaf zijkant geschaafd)

Maak het deeg
Los de gist, suiker en olijfolie op in de warme melk. Vermeng de bloem met het zout. Giet al knedend de melk bij de bloem. Kneed tot het een zachte bal is die niet meer plakt. Leg in een kom en dek af met plasticfolie en een theedoek. Laat 2 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 18-0 graden. Vet een springvorm in met wat olijfolie. Kneed het deeg nog een keer. Klop de boter romig, voeg knoflook, tijm en peper toe en vermeng goed. Vorm een rechthoek van het deeg tot een lap van 40×50 cm. Besmeer de lap met knoflookboter, houd een beetje boter over. Beleg het deeg met courgettelinten. Strijk de mosterd (niet te veel!) over de linten. Beleg daaroverheen weer met fetalinten. Rol het deeg open wikkel in folie. Leg de rol 15 min in de vriezer dan kun je m makkelijker snijden. Snijd de rol in schijven van 4 cm dik. Leg ze in de springvorm, zodat ze strak tegen elkaar zitten. Smeer de laatste knoflookboter over het geheel. Laat de vorm nog 15 min staan. Bak in 30 minuten goudbruin.