Blog

HomereceptenKaas-Maille Mosterdsoep
Kaas-Maille Mosterdsoep

Kaas-Maille Mosterdsoep

Kaas Maille Mosterdsoep met warm gerookte zalm Ingredienten: 200 gr geraspte kaas 250 gr warm gerookte zalm, in blokjes gesneden Suiker Zout Chilivlokken 2 bosuien, fijngesneden ringen 0,5 liter kippenbouillon 1 dl melk 2 el maizena 1 el Maille Dijon originale mosterd Zwarte peper Bereidingswijze: Begin eerst met het roken van de zalm. Bestrooi de zalm met suiker, zout, zwarte peper en chilivlokken en laat dit een half uurtje intrekken. Zet de rookpan klaar en strooi op de bodem het zaagsel. Leg op het rekje de zalm en laat het ongeveer een kwartier roken op laag vuur. Doe hierna de bouillon in een pan, roer de maizena los in de melk, voeg toe aan de bouillon en breng aan de kook. Zodra het kookt laat men hierin beetje bij beetje de kaas smelten. Voeg als laatste de mosterd toe aan de soep en breng op smaak met wat zwarte peper. Laat de soep niet meer koken. Verdeel de zalm over 4 diepe voorverwarmde borden en giet de soep er om heen en garneer met de fijngesneden bosuitjes.