Frisse zalm salade

Tags :   Salade, Zalmfilet, Dijon mosterd

Voor 4 personen

Tags :   Salade, Zalmfilet, Djion mosterd

Ingredienten

Salade:

350 g zalmfilet met huid
225 g sperzieboontjes (gedopt)
50 g amandelschaafsel
1 zakje rucola sla
Witte peper naar smaak

Dressing:

1 flinke theelepel Maille Dijon Mosterd met Honing
Schil en sap van ½ limoen
4 eetlepels extra vierge olijfolie
Zeezout naar smaak

Bereiding

Doe voorzichtig de zalmfilet in licht gezouten water voor 10 minuten, zorg dat het water heet is maar niet kookt. Haal de zalmfilet eruit en houd warm in aluminium folie.
Kook in de tussentijd de sperzieboontjes met een beetje zou gaar en giet af.
Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin op laag vuur.

Haal de zalm los van de huid en maak voorzichtig kleine stukjes van de zalm. Doe de zalm samen met de rucola en de gekookte boontje in een schaal.

Voeg de ingrediënten voor de dressing bij elkaar en mix goed door elkaar. Voeg de dressing en het amandelschaafsel toe aan de zalm.
Breng op smaak met zout en peper.

“Bon appetite”